Udflugter – som ikke findes i guidebøger

Kemer

Tyrkisk bad findes på mange større hoteller fx. Viking Star Hotel (ved mandagens grønsagsmarked) eller her:

http://www.babelpalace.com/

Man kan blive kørt gratis til og fra badet, når man ringer og bestiller tid. Få evt. vores havemand til at bestille tid. Man har badetøj på i det tyrkiske bad. Der er oftest færrest mennesker om formiddagen.

I huset findes en tidsskriftsholder med diverse brochurer og her ligger også et rabatkort til Babel Palace.

Omklædningen er kønsopdelt og der er skabe med lås til opbevaring af ens ejendele og nøglen har man i et gummibånd om hånd eller fod.

Pris for almindelig tyrkisk bad er 30 Euro. De vil dog helt sikkert forsøge at sælge mere massage under den afsluttende oliemassage, hvor de fortæller om ens dårlige ryg og alle ens myoser. Det er ikke pengene værd (typisk ekstra 30 Euro), så sig pænt nej tak.

Kabineliften

Tag kabineliften Olympos til toppen af bjerget Tahtali, som er 2.365 m højt. Kabineliften åbnede i 2006 og har en kapacitet på 80 personer. Turen op tager 10 min og anbefales kun i klart vejr. Opkørsel til liften findes ved at køre af hovedvejen mod nabobyen Camyuva.

http://www.olymposteleferik.com/en/home/

Kiris

Badeland som åbnede sommeren 2015 i nabobyen ca. 5 km fra Kemer. Entrebilletter er oftest billigere via en af bureauerne i byen, som sælger ture til diverse seværdigheder og oplevelser, end ved indgangen til badelandet. I sommeren 2016 fik man rabatkuponer ved køb hos Mc Donald i Kemer til badelandet. Omklædning, bad og opbevaringsskabe med lås findes i kælderen under badeland.

Show i Delfinariet er ikke inkluderet i entreprisen, men kan tilkøbes ved indgangen.

CIMG7394

 CIMG7356

 

 

 

 

 

 

 http://dolusupark.com/en/ 

Göynük

Kører man igennem nabobyen Göynük og indtil vejen ender i en grusparkeringsplads. Går man herfra ind i naturparken. Mindre beløb i entre til parken.    

159

199 

 

 

 

 

 

Inde i parken er der svævebane og man kan bodyrafte. Læs mere her:

http://www.ecofunadventurepark.com/

Køb ikke billetter til adventureparken via hjemmesiden. Prisen er højere end på stedet. Husk at medbringe vand, badetøj og håndklæder. Alt udstyr lånes. Man kan også leje et vandtæt etui til sit kamera eller sin smartphone. Det tjenes der gode penge på, så køb i stedet dit eget etui på markedet i Kemer. 

Antalya

Dolmus til Antalya pris 9 TL pr. pers. holder ved parken ved Kemer Tower – over for butikken LC Waikiki. Stå af ved Migroscentret eller fortsæt til endestationen og gå rundt inde i byen.

Kunsulu er et mindre vandfald, som ligger 25 km fra Antalya i en national park. Turen hertil er med bil eller taxi. Entre til parken ganske få lire. Er man i bil kan man samme dag køre til både Düden og Kunsulu vandfaldet. Begge vandfald er ikke for dårligt gående.

Düden vandfald ligger 10 km sydøst for Antalya i en naturpark. Turen hertil er med bil eller taxi. Entre til parken koster 3 TL. Her er virkelig idyllisk. Det er almindeligt at tage hertil på dagsudflugt med frokostkurv og slå sig ned ved borde og bænke. Vandfaldet og træerne gør, at der er dejligt køligt om sommeren. Det unikke ved vandfaldet er også, at man kan gå ind i grotten under vandfaldet.

Udmundingen af Düden vandfaldet i havet kan ses en anden dag ved tage havnebussen fra Kemer til Antalya 10 TL pr. person tager 1 time. Der skal vises pas ved køb af billetter til havnebussen. I havnen i Antalya findes mange udbydere af bådture og her kan købes en tur til Düden vandfaldet – pris skal forhandles – vi betalte 25 TL pr. person i juli 2015.

Efter sejlturen til vandfaldet kan man passende gå en tur i den hyggelige gamle bydel på havnen i Antalya inden man sejler eller tager dolmus tilbage.

sommerferie 2009 027

sommerferie 2009 036

 

 

 

 

 

 

  

sommerferie 2009 050

 

 

 

 

 

 

 

 

Side

Side er en hyggelig gammel by, som ligger 120 km øst for Kemer. Hvis man er frisk på, at køreturen, som er af hovedvejen gennem Antalya, byder området på flere spændende oplevelser.

Manavgat vandfald

Vandfaldet er et besøg værd, hvis man er i nærheden. Her er dog mange mennesker og der kommer hele tiden busser fulde af turister. Vandfaldet er meget bredt og ikke særligt højt. Man kan stå et sted, hvor det kolde vande strømmer hen over fødderne.

sommerferie 2009 008

sommerferie 2009 018

 

 

 

 

 

 

  

Green Canyon

Fantastisk heldagsbådtur på Green Canyon incl. god frokost og badning fra båden. Beregn 3 timers kørsel fra Kemer. Båden sejler kl. 10.30. Kør forbi Manavgat og fortsæt ind i naturparken, hvor der betales 5 TL for bilen. Kør videre gennem parken ned til båden, hvor der kan parkeres sammen med busserne. Hvis du kører igennem en lille tunnel er du kørt for langt. Nedkørslen til båden er lige inden tunnelen.

sommer2014 253

green canyon 2013

 

 

 

 

 

 

 

Klatrepark

Der findes en klatrepark før indkørslen til naturparken, hvor der er baner mellem træerne af forskellig sværhedsgrad. Her kan man nemt bruge nogle timer sammen med sine teenagerbørn. Alt sikkerhedsudstyr er tip top. Stedet ejes af en tysk mand. Mere info findes i huset.

mm fødselsdag 2013 570

Teater

Gloria Aspendos Arena – er et kæmpestort teater, hvor publikum sidder udendørs. Der er 4.700 unummerede pladser og her opføres hvert år en storslået teaterforestilling med mange medvirkende dansere og musikere. Almindeligvis spilles én af disse 2 forestillinger, som begge kan anbefales:

Fire of Anatolia eller Troy.

Billetter kan købes hos Oflaz Tour incl. bus og middag. Middagen er buffet, som spises ved langborde over for teatret. Giv jer bare god tid med spisningen, der er masser af gode pladser i teatret.

Vær opmærksom på, at der er en del ventetid fra spisningen og til forestillingen starter. Vistnok fra kl. 20 til kl. 21, så en fuld opladt mobil med spil er guld værd og en trøje til, når duggen falder.

 

 Billede 375